wtorek, 21 sierpnia 2018

Torcik borówkowo-malinowy z kremem z mascarpone.

Szybko się robi,szybko znika...na upały najlepszy:) Delikatny i puszysty,serdecznie polecam:) 

Składniki

podłużne biszkopty 2 paczki po 175g
serek mascarpone 2 op.
śmietanka 30% 2 kubeczki po 180ml
cukier puder 2-3 łyżki( do swojego smaku)
śmietan-fix 2 op.
maliny 70dkg
borówka amerykańska 25dkg
galaretki malinowe 2op.
sok z cytryny oraz starta skórka 

Tortownicę 24cm wyłożyć folią aluminiową.
Na spódzie ułożyć biszkopty.

Śmietanki ubić pod koniec dać cukier puder oraz śmietan-fix..
Serek mascarpone wyłożyć do miski,dodać startą skorkę z cytryny oraz sok,zmiksować.
Ubitą śmietankę połączyć z serkiem.
Dodać borówki oraz 25dkg malin.
Delikatnie wymieszać by owoce za bardzo nie rozpadły się.
Masę podzielić na dwie części.
Połowę wyłożyć na biszkopty,przykryć następną warstwą biszkoptów i znów dać masę.

Na wierzch rozsypać maliny i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 800ml wrzątku.
Włożyć do lodówki na kilka godzin. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz