wtorek, 21 sierpnia 2018

Zupa ze świeżych ogórkow.
Orzezwiająca zupa,można jeść na ciepło jak również jako chłodnik,aromatyczna i bardzo smaczna. Serdecznie Wam polecam:) 

składniki

cebula 2szt
czosnek 5 ząbkow
por biała część
7 średnich ogórków
maslo 2 łyżki
śmietana 12% 150ml
pieprz i sól do smaku
koperek pęczek 

Obrane warzywa zetrzeć na grubych oczkach tarki,zalać wodą,dodać liście i ziele.
Gotować 15min.
W międzyczasie podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulę,pora,oraz czosniek.
Obrane ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do zrumienionej cebuli.
Podsmażać wszystko razem 10min.

Dodać do zupy oraz ziemniaki pokrojone w kosteczkę.

Gotować do miękkości ziemniaków jakieś 7 min.

Zabielić śmietaną zahartowaną w wywarze,dodać pokrojony koperk.
Doprawić do smaku.
 

Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz