poniedziałek, 8 lipca 2019

Potrawka z udek kurczaka z kalarepką i zieloną fasolką szparagową.



mrożona zielona fasolka szparagowa 200g
3 udka z kurczaka
2 papryczki chili
1/4 czerwonej papryki
1 kalarepka
lubczyk 2 łodygi
tłuszcz do obsmażenia warzyw
2 łyżki mąki pszennej
1 l bulionu lub wody
śmietana 12% 150ml
sól i pieprz 

Kalarepkę pokroić w cieńkie słupki,paprykę w paski ,papryczkę chili w cieńkie paseczki.Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć 5min.
Fasolkę opłukać dodać do warzyw i podsmażyć 5 min.
Mąkę 2 kopiate łyżki wsypać do warzyw ,wymieszać i zasmażyć.
Udka miałam z rosołu ,więc obrałam mięso i wrzuciłam do warzyw.

Podlać bulionem lub wodą,i gotować 10min.






Dodać posiekany lubczyk,sól i pieprz do smaku.

Na końcu dać śmietanę zahartowaną gorącym sosem.

Zagotować,podawać z makaronem lub z czym lubicie:)

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz