wtorek, 23 lutego 2021

 

Kalafior w cieście sezamowym

Chrupiące danie główne lub przekąska, Polecam serdecznie:)



1 średni kalafior

NA CIASTO

1 szkl.mleka

1,5 szkl .mąki tortowej

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pr.do pieczenia

2 jajka

5 łyżek sezamu

tłuszcz do smażenia



Zrobić ciasto sezamowe,odstawić na 15min.by odpoczęło.

Z kalafiora oderwać różyczki i przekroić na pół.

Wrzucić do ciasta ,obtoczyć w nim i widelcem kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Kalafiorki smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu.
Wyjdą lekko chrupiące i bardzo smaczne.
Po usmażeniu kłaść na papierowy ręcznik .

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz