Kalafior w cieście sezamowym
Chrupiące danie główne lub przekąska, Polecam serdecznie:)
1 średni kalafior
NA CIASTO
1 szkl.mleka
1,5 szkl .mąki tortowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pr.do pieczenia
2 jajka
5 łyżek sezamu
tłuszcz do smażenia
Zrobić ciasto sezamowe,odstawić na 15min.by odpoczęło.
Z kalafiora oderwać różyczki i przekroić na pół.
Wrzucić do ciasta ,obtoczyć w nim i widelcem kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Z kalafiora oderwać różyczki i przekroić na pół.
Wrzucić do ciasta ,obtoczyć w nim i widelcem kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Kalafiorki smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu.
Wyjdą lekko chrupiące i bardzo smaczne.
Po usmażeniu kłaść na papierowy ręcznik .
Wyjdą lekko chrupiące i bardzo smaczne.
Po usmażeniu kłaść na papierowy ręcznik .
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz