wtorek, 23 lutego 2021

 

Kiełbasa drobiowa w sosie porowo-chrzanowym.




4 laski kiełbasy drobiowej ( 600g)
1 duży por
listki bazylii
Koperek
2 łyżki masła
2 - 3 kopiate łyżki chrzanu
śmietanka 30% 150ml
2 lyżki mąki pszennej
pieprz i sól

3-4 os.30 minłatwetanie
  1. Pora pokrojonego w talarki szklimy na maśle.
    Dodajemy ponacinane kiełbaski i chwilę zasmażamy razem z porem.



  2. Dolewamy 700ml wody lub bulionu i gotujemy 10min.

    Dodać 2 lub 3 łyżki chrzanu w zależności jak ostry chcemy sos.
    Mąkę roztrzepaną w zimnej wodzie ( pół szkl) wlewamy do kiełbasek.

    Koperek i bazylię siekamy dodajemy do sosu.

    Na końcu dajemy śmietankę,doprawiamy do smaku pieprzem i solą ,całość zagotować.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz