Kiełbasa drobiowa w sosie porowo-chrzanowym.
4 laski kiełbasy drobiowej ( 600g)
1 duży por
listki bazylii
Koperek
2 łyżki masła
2 - 3 kopiate łyżki chrzanu
śmietanka 30% 150ml
2 lyżki mąki pszennej
pieprz i sól
1 duży por
listki bazylii
Koperek
2 łyżki masła
2 - 3 kopiate łyżki chrzanu
śmietanka 30% 150ml
2 lyżki mąki pszennej
pieprz i sól
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pora pokrojonego w talarki szklimy na maśle.
Dodajemy ponacinane kiełbaski i chwilę zasmażamy razem z porem.Dolewamy 700ml wody lub bulionu i gotujemy 10min.
Dodać 2 lub 3 łyżki chrzanu w zależności jak ostry chcemy sos.
Mąkę roztrzepaną w zimnej wodzie ( pół szkl) wlewamy do kiełbasek.
Koperek i bazylię siekamy dodajemy do sosu.
Na końcu dajemy śmietankę,doprawiamy do smaku pieprzem i solą ,całość zagotować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz