środa, 30 maja 2018

Ciasto truskawkowo-jagodowe.
Ciacho wyszło przepyszne,przepis dostałam od młodej dziewczyny,która robi już spore kroki w kuchni...
Polecam Wam to ciacho ..po prostu rozpływa się w ustach:)


Składniki

mąka tortowa 2 szkl.
cukier 3/4 szkl
jajka 5-6 szt
masło kostka
pr.do pieczenia 2 łyżeczk
kopiata szkl.jagód mrożonych
truskawki świeże 70dkg









Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ,dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.
Gdy masa będzie gładka dodać mąkę i pr.do pieczenia,akurat tu nie przesiewałam mąki i proszku,a ciasto pieknie wyrosło.
Blaszkę 25/34 wyłożyć papierem do pieczenia,na wierzch dać ciasto i wcześniej włączyć piekarnik,rozgrzać do 180st.
Na ciasto wyłożyć owoce,dać do piekarnika i piec do złotego koloru.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz