poniedziałek, 23 września 2019

Malinowo-kokosowe orzeźwienie.



maliny 600g
2 jogurty naturalne po 400ml
wiórki kokosowe 150g
4 galaretki cytrynowe
biszkopty 180g
masło 300g
cukier puder 3 łyżki
2 galaretki malinowe 
Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową.
Na spód dać biszkopty.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku.

Letnie zmiksować z jogurtem i 3 kopiatymi łyżkami wiórek kokosowych.
Masę wylać na biszkopty i dać do stężenia do lodówki.

Mało utrzeć na puch z cukrem pudrem,pod koniec dać 3 kopiate łyżki wiórek kokosowych.

Masę wyłożyć i rozsmarować na jogurtowej warstwie.

Na masę maślano-kokosową dać maliny.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku i letnie wylać do jogurtu.
Dodać trzy kopiate łyżki kokosu,zmiksować i wylać na krem maślany.

Na wierzchu ułożyć maliny i zalać galaretkami malinowymi rozpuszczonymi w 800ml wrzątku. Dać do lodówki by masa stężała.

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz