Danie było robione jakiś czas temu ale myślę ,że jeszcze zdążycie zrobić ,serdecznie polecam:)
Składniki
kapusta mała główka
boczek wędzony 30-40dkg
cebula
smalec łyżka
sól.pieprz
koperek pęczek
Boczek pokrojony w kostkę zrumienić na łyżce smalcu.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę również ją zeszklić wraz z boczkiem
Dodawać stopniowo poszatkowaną kapustę,posolić i podlewać odrobiną wody by kapusta puściła soki.
Kiedy damy już całą kapustę dusimy pod przykryciem pół godz.po tym czasie odkrywamy i zasmażamy do odparowania wody.
Kiedy kapustka robi się lekko rumiana dodać posiekany koperek,doprawić do smaku pieprzem,solą jeśli jest taka potrzeba no i dodać maggi,ja bardzo lubię więc daję soli mniej a więcej maggi.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz