Pyszny i aromatyczny krem ,delikatny z nutą selera:)
Składniki
pieczarki około 1/2 kg
cebula
seler duży 1/2
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
mietanka 30% 100ml
sól i pieprz do smaku oraz grzanki
- ziemniaki 3-4 szt
Cebulę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w grubsze talarki pieczarki,dodać pokrojony seler i zasmażyć.
Dodać resztę pokrojonych warzyw i smażyć 15min.
Podlać wodą lub bulionem by warzywa były przykryte i gotować 15min.
Po tym czasie zblendować,doprawić do smaku i zabielić śmietanką,zagotować.
Podawać z grzankami ,ja podałam bez ponieważ krem był bardzo treściwy i gęsty.
Smacznego życzę!
Dodać resztę pokrojonych warzyw i smażyć 15min.
Podlać wodą lub bulionem by warzywa były przykryte i gotować 15min.
Po tym czasie zblendować,doprawić do smaku i zabielić śmietanką,zagotować.
Podawać z grzankami ,ja podałam bez ponieważ krem był bardzo treściwy i gęsty.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz