sobota, 30 czerwca 2018

Krem pieczarkowo-selerowy.
Pyszny i aromatyczny krem ,delikatny z nutą selera:) 

Składniki


pieczarki około 1/2 kg
cebula
seler duży 1/2
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
mietanka 30% 100ml
sól i pieprz do smaku oraz grzanki
  • ziemniaki 3-4 szt 
Cebulę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w grubsze talarki pieczarki,dodać pokrojony seler i zasmażyć.
Dodać resztę pokrojonych warzyw i smażyć 15min.
Podlać wodą lub bulionem by warzywa były przykryte i gotować 15min.

Po tym czasie zblendować,doprawić do smaku i zabielić śmietanką,zagotować.
Podawać z grzankami ,ja podałam bez ponieważ krem był bardzo treściwy i gęsty.



Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz