sobota, 23 czerwca 2018

Wiśniowiec ucierany

Pyszne i jakże delikatne wiśniowe ciasto...to trzeba spróbować..niebo dla podniebienia...:) 

mąka 2,5 szkl
olejek cytrynowy
cukier 1 szkl
pr.do pieczenia 3 łyżeczki
jajka 4 szt
margaryna Kasia
wiśnie 1kg



  1. Jajka utrzeć z cukrem i margaryną.
    Dodać olejek,mąkę,pr.do pieczenia,jogurt,i ucierać...
    Blaszkę 26/35 wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto....na wierzch ułożyć wiśnie,bardzo dużo,im więcej tym lepiej....ja ich nie drylowałam,nie przeszkadza mi jedzenie ciasta z pestkami hihi….polecam...jeśli nie lubicie to trzeba dac wydrylowane:)


    Ciasto piec około 60min w 180t.góra dół.


    Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz