No cóż różności panierujemy,smażymy i jemy,jabłka w tej odsłonie są przepyszne,jako deser lub skromny obiad. Serdecznie polecam:)
jabłka 4 szt
mąka kilka łyżek
jajka 2 szt
mleko 2 łyżki
bułka tarta
maslo klarowane
cukier puder oraz cynamon
Umyte jabłka pokroić w 1cm plastry,wyciąć środek nasienny.
Nie musimy obierać z łupinki.
Plastry jabłek obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej,kłaść na rozgrzane masło,smażyć z dwóch stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym,posypać cynamonem i cukrem pudrem.
Nie musimy obierać z łupinki.
Plastry jabłek obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej,kłaść na rozgrzane masło,smażyć z dwóch stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym,posypać cynamonem i cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz