czwartek, 25 czerwca 2020

Boczniaki w panierce czosnkowo-owsianej.

Boczniaki grzyby pyszne i zdrowe.Tym razem polecam Wam w owsianej panierce otulone jajkiem roztrzepanym z suszonym czosnkiem niedzwiedzim.Aromat smażonych grzybów roznosił isę w całym domu, Chrupiąca owsiana panierka świetnie się komponuje z boczniakami. Serdecznie polecam:)



  1. 250 g boczniaki
  2. 2 jajka
  3. 1 kopiata łyżka suszonego czosnku niedzwiedziego
  4. szczypta soli i peprzu
  5. 2-3 łyżki mleka
  6. tłuszcz do smażenia
  7. płatki owsiane 4 łyżki
Jajka roztrzepać z solą ,mlekiem i czosnkiem niedżwiedzim i pieprzem.
Boczniaki obtoczyć w jajkach ,potem w płatkach owsianych.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz