Boczniaki w panierce czosnkowo-owsianej.
Boczniaki grzyby pyszne i zdrowe.Tym razem polecam Wam w owsianej panierce otulone jajkiem roztrzepanym z suszonym czosnkiem niedzwiedzim.Aromat smażonych grzybów roznosił isę w całym domu, Chrupiąca owsiana panierka świetnie się komponuje z boczniakami. Serdecznie polecam:)
- 250 g boczniaki
- 2 jajka
- 1 kopiata łyżka suszonego czosnku niedzwiedziego
- szczypta soli i peprzu
- 2-3 łyżki mleka
- tłuszcz do smażenia
- płatki owsiane 4 łyżki
Jajka roztrzepać z solą ,mlekiem i czosnkiem niedżwiedzim i pieprzem.
Boczniaki obtoczyć w jajkach ,potem w płatkach owsianych.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Boczniaki obtoczyć w jajkach ,potem w płatkach owsianych.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz