Ciasto kawowo-bananowe.
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach i herbatnikach.Robi się w poł godz. Lekko kwaskowe z kremem kawowym i bananami,po prostu rozpływa się w ustach. Polecam wypróbować:)
220g podłużnych biszkoptów
400g herbatniki
3 łyżki kawy do parzenia
150ml wrzątku
400ml dżemu wiśniowego
100ml rumu
2 śmietanki 30% 300ml
2 serki mascarpone
cukier puder wg.własnego smaku
2x śmietan-fixy
4 banany
400g herbatniki
3 łyżki kawy do parzenia
150ml wrzątku
400ml dżemu wiśniowego
100ml rumu
2 śmietanki 30% 300ml
2 serki mascarpone
cukier puder wg.własnego smaku
2x śmietan-fixy
4 banany
Blaszkę 25/34 wyłożyć folią aluminiową.
Na spód wyłożyć biszkopty,na wierzch dać dżem wiśniowy.
Ułożyć herbatniki i naponczować kawą wcześniej zaparzoną z dodatkiem rumu.
Śmietanki ubić i dodać do serka mascarpone.
Dodać cukier tyle ile lubimy i zmiksować.
Wlewać stopniowo rum,miksować.
Łyżką nabierać kawę wraz z fusami i dodać do kremu.
Na końcu dodać śmietan-fix i zmiksować,aż krem zgęstnieje.
Na herbatniki wylożyć połowę kremu.
4 banany pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,lekko wciskając.
Na banany dać herbatniki i naponczować kawą z rumem.Herbatniki ,które zostały rozgnieść wałkiem do ciasta i posypać wierzch ciasta.
Dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Na spód wyłożyć biszkopty,na wierzch dać dżem wiśniowy.
Ułożyć herbatniki i naponczować kawą wcześniej zaparzoną z dodatkiem rumu.
Śmietanki ubić i dodać do serka mascarpone.
Dodać cukier tyle ile lubimy i zmiksować.
Wlewać stopniowo rum,miksować.
Łyżką nabierać kawę wraz z fusami i dodać do kremu.
Na końcu dodać śmietan-fix i zmiksować,aż krem zgęstnieje.
Na herbatniki wylożyć połowę kremu.
4 banany pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,lekko wciskając.
Na banany dać herbatniki i naponczować kawą z rumem.Herbatniki ,które zostały rozgnieść wałkiem do ciasta i posypać wierzch ciasta.
Dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego!
Wyłożyć drugą połowę kremu i rozsmarować.
Wyłożyć drugą połowę kremu i rozsmarować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz