piątek, 6 kwietnia 2018

Łazanki ze swojską kiszoną kapustą z wiejską kiełbasą.
Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)

Składniki

kiszona kapusta około 80dkg
makaron łazankowy 25dkg
kiełbasa wiejska 1/2 kg
boczek wędzony 15dkg
cebula 2 szt
marchew duża jeśli nie ma w kapuście
masło 1/2 kostki
lubczyk suszony łyżka
pieprz,maggi do smaku


Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione.

Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek.
Smażyć około pół godz.

Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki.

Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty.
Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .



Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz