Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)
Składniki
kiszona kapusta około 80dkg
makaron łazankowy 25dkg
kiełbasa wiejska 1/2 kg
boczek wędzony 15dkg
cebula 2 szt
marchew duża jeśli nie ma w kapuście
masło 1/2 kostki
lubczyk suszony łyżka
pieprz,maggi do smaku
Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione.
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek.
Smażyć około pół godz.
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek.
Smażyć około pół godz.
Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty. Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz