sobota, 14 kwietnia 2018

Mielone indycze w paprykowych krążkach.
Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)



Składniki



mięso mielone z indyka 50dkg
bułka kajzerka1szt
jajka 2szt
czosnek 3 ząbki
bułka tarta 1 łyżka
pieprz czarny,sól do smaku
papryki czerwone 3szt
cukinia zielona

  • Mięso z indyka zmielić ja miałam akurat udziec indyczy.Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jajka,natkę pietruszki,bułkę tartą i wyciśnięte ząbki czosnku.Doprawić pieprzem i solą i dobrze wyrobić masę mięsną.

    Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w 1cm krążki .Cukinię pokroić w 1cm plastry ,a cebulę około 0,5 cm plasterki.

    Blaszkę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia,ułożyć krążki papryki,miałam poł zielonej to dodałam.

    Do krążków włożyć cukinię,na wierzch masę mięsną.





    Na masę mięsną położyć plasterki cebuli.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 190* piec góra-dół około 40min.
    Wyjąć i posypać obficie startym serem żółtym i ponownie dać do piekarnika.





    1. Gotowe krążki podawać z ziemniakami lub pieczywem.
    2. Smacznego!





    3. Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz