sobota, 14 kwietnia 2018

Imprezowe kanapki z surowymi pieczarkami.
W czasach PRL-u kiedy ciężko było o jakieś smakołyki,takie kanapki świetnie się sprawdzały.Smakowały wybornie. Często i teraz wracam do nich,są smaczne,aromatyczne,a pieczarka to jedyny grzyb ,który można jeść na surowo i nie zaszkodzi. Serdecznie polecam:)

Składniki

weka krojona
pieczarki kapelusze
sól 
              Akurat nie miałam weki,a była ochota na takie kanapeczki,pokroiłam bułkę w kromki.
Każdą z kromek posmarować masłem
Pieczarki umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Kroić plasterki,kłaść na kromki,posolić i obficie popieprzyć.

Najlepsze są po pół godzinie jak pieczarki zaczną puszczać soki.





Smacznego życzę!                
              

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz