W czasach PRL-u kiedy ciężko było o jakieś smakołyki,takie kanapki świetnie się sprawdzały.Smakowały wybornie. Często i teraz wracam do nich,są smaczne,aromatyczne,a pieczarka to jedyny grzyb ,który można jeść na surowo i nie zaszkodzi. Serdecznie polecam:)
Składniki
weka krojona
pieczarki kapelusze
sól
Akurat nie miałam weki,a była ochota na takie kanapeczki,pokroiłam bułkę w kromki.
Każdą z kromek posmarować masłem
Pieczarki umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Kroić plasterki,kłaść na kromki,posolić i obficie popieprzyć.
Najlepsze są po pół godzinie jak pieczarki zaczną puszczać soki.
Każdą z kromek posmarować masłem
Pieczarki umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Kroić plasterki,kłaść na kromki,posolić i obficie popieprzyć.
Najlepsze są po pół godzinie jak pieczarki zaczną puszczać soki.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz