poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Biszkopt z masą karpatkowo-ajerkoniakową i brzoskwiniami.
Szybkie i bardzo smaczne ciasto.Serdecznie polecam:)

Składniki


NA BISZKOPT
jajka 5szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
pr.do pieczenia łyżeczka
krem karpatkowy gotowy bez gotowania
masło 1 kostka
ajerkoniak 50ml
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie w syropie 

Upiec biszkopt i wystudzić.

Masę karpatkową zrobić wg.przepisu na opakowaniu,dając mniej mleka.

Masło utrzeć na puch,dodać pod koniec ajerkoniak i utrzeć.
Dodawać po łyżce krem karpatkowy cały czas ucierając.

Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt.

Przygotować galaretki,sok jak został z brzoskwiń oraz dopełnić wodą do 800ml,zagrzać do wrzątku,nie gotować.
Wsypać galaretki i rozpuścić-wystudzić.

Na kremie ułożyć brzoskwinie,zalać lekko tężejącą galaretką i dać do lodówki najlepiej na całą noc.





Smacznego życzę!
                                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz