Szybkie i bardzo smaczne ciasto.Serdecznie polecam:)
Składniki
NA BISZKOPT
jajka 5szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
pr.do pieczenia łyżeczka
krem karpatkowy gotowy bez gotowania
masło 1 kostka
ajerkoniak 50ml
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie w syropie
Upiec biszkopt i wystudzić.
Masę karpatkową zrobić wg.przepisu na opakowaniu,dając mniej mleka.
Masło utrzeć na puch,dodać pod koniec ajerkoniak i utrzeć.
Dodawać po łyżce krem karpatkowy cały czas ucierając.
Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Przygotować galaretki,sok jak został z brzoskwiń oraz dopełnić wodą do 800ml,zagrzać do wrzątku,nie gotować.
Wsypać galaretki i rozpuścić-wystudzić.
Na kremie ułożyć brzoskwinie,zalać lekko tężejącą galaretką i dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Masę karpatkową zrobić wg.przepisu na opakowaniu,dając mniej mleka.
Masło utrzeć na puch,dodać pod koniec ajerkoniak i utrzeć.
Dodawać po łyżce krem karpatkowy cały czas ucierając.
Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Przygotować galaretki,sok jak został z brzoskwiń oraz dopełnić wodą do 800ml,zagrzać do wrzątku,nie gotować.
Wsypać galaretki i rozpuścić-wystudzić.
Na kremie ułożyć brzoskwinie,zalać lekko tężejącą galaretką i dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz