poniedziałek, 29 kwietnia 2019

Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim pieczone w piekarniku.


łopatka wp.1,30kg
czosnek suszony łyżeczka
pęczek czosnku niedźwiedziego
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
pieprz i sól do smaku
bułka tarta do obtoczenia 



Dodać jajka,bułkę tartą,czosnek suszony lub granulowany oraz drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi.
Masę mięsną doprawić do smaku solą i pieprzem,dobrze wyrobić.






Formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec góra-dół do zrumienienia.

Pod koniec można włączyć termoobieg na 5-10mi. 


Można zajadać na ciepło lub zimno. 


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz