2 nogi z kurczaka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
1/4 selera
majeranek łyżka
lubczyk łyżka
śmietana 12% 150ml
pieprz i sól do smaku
Z nóg zdjąć skórę,gotować 30min.
Po tym czasie dodać podzielony brokuł,startą marchew,pietruszkę i seler.
Gotować pół godz.
Wyjąć udka,obrać z mięsa i wrzucić mięso do zupy.
Dodać majeranek,lubczyk i przyprawić pieprzem i solą.
Po tym czasie dodać podzielony brokuł,startą marchew,pietruszkę i seler.
Gotować pół godz.
Wyjąć udka,obrać z mięsa i wrzucić mięso do zupy.
Dodać majeranek,lubczyk i przyprawić pieprzem i solą.
Wlać zahartowaną zupą śmietanę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz