poniedziałek, 30 lipca 2018

Biszkopt z masą budyniową i malinami.
Ciasto delikatne w smaku lekko winne dzięki malinom i galaretki.Świetne na upalne dni:)


Składniki


BISZKOPT
jajka 4szt
mąka tortowa 4 łyżki
cukier 4 łyżki
pr.do pieczenia płaska łyżeczka
masło kostka
maliny 60dkg
galaretki malinowe 2 op. 

Upiec biszkopt,wystudzić.

Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu tylko w 800ml mleka,przykryć i zostawić do wystudzenia.

Masło utrzeć,dodawać po łyżce zimnego budyniu,ucierać do wyczerpania składników.


Zimny biszkopt przełożyć masą budyniową.Na wierzchu rozsypać maliny.

Galaretki rozpuścić w 900ml gorącej wody i lekko tężejące wylać na masę budyniową.
Dać do lodówki na kilka godz. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz