Ciasto delikatne w smaku lekko winne dzięki malinom i galaretki.Świetne na upalne dni:)
Składniki
BISZKOPT
jajka 4szt
mąka tortowa 4 łyżki
cukier 4 łyżki
pr.do pieczenia płaska łyżeczka
masło kostka
maliny 60dkg
galaretki malinowe 2 op.
Upiec biszkopt,wystudzić.
Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu tylko w 800ml mleka,przykryć i zostawić do wystudzenia.
Masło utrzeć,dodawać po łyżce zimnego budyniu,ucierać do wyczerpania składników.
Zimny biszkopt przełożyć masą budyniową.Na wierzchu rozsypać maliny.
Galaretki rozpuścić w 900ml gorącej wody i lekko tężejące wylać na masę budyniową.
Smacznego!
Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu tylko w 800ml mleka,przykryć i zostawić do wystudzenia.
Masło utrzeć,dodawać po łyżce zimnego budyniu,ucierać do wyczerpania składników.
Zimny biszkopt przełożyć masą budyniową.Na wierzchu rozsypać maliny.
Galaretki rozpuścić w 900ml gorącej wody i lekko tężejące wylać na masę budyniową.
Dać do lodówki na kilka godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz