Aromatyczne i bardzo smaczne:)
Składniki
- Kasza manna 1,5 szkl
- mąka tortowa 1,5 szkl
- pr.do pieczenia 2 łyżeczki
- cukier 3/4 szkl - można dać więcej
- masło kostka
- śliwki wydrylowane 60dkg
- cukier puder do posypania
Wszystkie suche składniki wymieszać w misce.
Tortownicę 22cm wysmarować masłem,wysypać połowę suchych składników i wyrównać wierzch.
Ułożyć śliwki,wysypać drugą połowę suchych składników.
Na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki masła jeden obok drugiego.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do złotego koloru wierzchu.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,ale również można zajadać jeszcze ciepłe ciasto.
Tortownicę 22cm wysmarować masłem,wysypać połowę suchych składników i wyrównać wierzch.
Ułożyć śliwki,wysypać drugą połowę suchych składników.
Na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki masła jeden obok drugiego.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,ale również można zajadać jeszcze ciepłe ciasto.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz