piątek, 20 lipca 2018

Sypane ciasto ze śliwkami.
Aromatyczne i bardzo smaczne:)

Składniki


  • Kasza manna 1,5 szkl
  • mąka tortowa 1,5 szkl
  • pr.do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 3/4 szkl - można dać więcej
  • masło kostka
  • śliwki wydrylowane 60dkg
  • cukier puder do posypania 
Wszystkie suche składniki wymieszać w misce.
Tortownicę 22cm wysmarować masłem,wysypać połowę suchych składników i wyrównać wierzch.
Ułożyć śliwki,wysypać drugą połowę suchych składników.

Na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki masła jeden obok drugiego.





Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do złotego koloru wierzchu.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,ale również można zajadać jeszcze ciepłe ciasto.
  • Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz