poniedziałek, 30 lipca 2018

Pasta z jajek i pieczarek smażonych na maśle.

Pasta wyszła niezwykle smaczna i aromatyczna.


Składniki


pieczarki obrane 10szt
jajka ugotowane na twardo 4 szt
cebula 1szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz po 1/2 łyżeczki( lubię ostre)
koperek kilka gałązek
ser żółty starty łyżka opcjonalnie
czosnek 3 ząbki
musztarda sarepska 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki 

Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na grubych oczkach tarki,
Pieczarki i cebulę zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć do odparowania wody.
Wymieszac wszystko ,dodać 2 łyżki śmietany , 2 łyżki musztardy sarepskiej,sól i pieprz do smaku.
Dodać drobniutko pokrojoną czerwoną paprykę, ser żółty starty oraz czosnek przeciśnięty przez praskę ,wszystko wymieszać,doprawić do smaku i zajadać.
 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz