Danie trochę pracochłonne,ale warto poświęcić trochę czasu by wykombinować tak pyszne połączenie.Serdecznie polecam:)
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE
mleko 1/2 l
woda gazowana 1/2l
szczypta soli,łyżka oliwy
po kopiatej łyżeczce kurkumy i curry
mąka tortowa 35-40dkg
karczek 60dkg
ketchup,musztarda,sok z cytryny po 2 łyżki
szpinak mrożony 400g
czosnek 3 ząbki
łyżka masła i mąki na zasmażkę
sól do smaku
ser żołty tyle plasterków ile jest naleśników
plasterki cukinii
2-3 jabłka
tłuszcz do smażenia
Karczek i boczek pokroić w plastry i zaprawić w ketchupie,musztardzie soku z cytryny i wegecie.
Odstawić na 1/2 godz.
Odstawić na 1/2 godz.
Po tym czasie upiec na grillu elektrycznym,odstawić do wystudzenia.
Zrobić ciasto naleśnikowe wg.proporcji podanych w spisie produktów,i upiec grubsze naleśniki,cieńke będą pękać.
Osobno przygotować szpinak.Do rozmrożonego dać wyciśnięty czosnek,sól do smaku oraz zrobić lekką zasmażkę z mąki i masła.
położyć plaster sera żółtego ,szpinak,karczek,plasterki boczku i cukinii.
Zawinąć i spiąć wykałaczką.
Zawinąć i spiąć wykałaczką.
Smażyć z dwóch stron na patelni,obok położyć ćwiartki jabłek również podsmażyć ,które świetnie smakowo komponują się z mięsem.
Smacznego życzę!
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz