niedziela, 1 lipca 2018

Cukinia i papryka faszerowana piersią kurczaka .

Danie lekkostrawne i bardzo smaczne,takie połączenie nadaje się na danie główne jak również jako przekąska:) 

Składniki


cukinia zielona 2 szt
papryka 1 szt
Pierś z kurczaka 1 szt.podwójna
Cebula biała
pieprz,sól
masło łyżka
ser żółty do posypania 

Z cukinii wydrążyć środek,nie wyrzucać.
Paprykę przekroić na pół wyjąć środek i wyrzucić.
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę,dodać środek z cukinii oraz pierś pokrojoną w kostkę i drobno pokrojoną paprykę.
Smażyć około 10 min,doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na wydrążone łódki cukimi nałożyć farsz ,oraz na połówki papryki.
Dać do nagrzanego piekarnika do 170st,zapiec góra dół do momentu miękkości cukinii,posypać serem żółtym i zapiec do jego zrumienienia.







Smacznego życzę


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz