Składniki
- Pieczarki 60dkg
- białe półwytrawne wino 100ml
- czosnek 2 ząbki
- masło łyżka
- Natka pietruszki
- pieprz i sól do smaku
Pieczarki umyć,oddzielić nóżki od kapeluszy i wrzucić na patelnie.
Wlać wino oraz dodać masło.
Dusić do odparowania wina,dodać posiekany czosnek,przyprawy i podsmażyć chwilę by się nie przypaliły.
Na koniec dodać posiekaną natkę i chwilkę podsmażyć.
Podawać z pieczywem lub do obiadu.
Wlać wino oraz dodać masło.
Dusić do odparowania wina,dodać posiekany czosnek,przyprawy i podsmażyć chwilę by się nie przypaliły.
Na koniec dodać posiekaną natkę i chwilkę podsmażyć.
Podawać z pieczywem lub do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz