Cykoria w szynce pod mozzarellą.
2 cykorie
150 g tartej mozzarelli
kilka plasterków szynki
pieprz,sól
do dekoracj ,sałata,rzodkiewka
150 g tartej mozzarelli
kilka plasterków szynki
pieprz,sól
do dekoracj ,sałata,rzodkiewka
Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć kilkoma listami cykorii.
Cykorię podzielić na połowki,wyciąć gorzkie środki,posolić i popieprzyć Zawinąć w plasterki szynki.
Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym.
Cykorię podzielić na połowki,wyciąć gorzkie środki,posolić i popieprzyć Zawinąć w plasterki szynki.
Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym.
Posypać mozzarellą i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
Zapiekać do zezłocenia sera.
Podawać ciepłe z dodatkiem warzyw.
Zapiekać do zezłocenia sera.
Podawać ciepłe z dodatkiem warzyw.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz