Francuskie gruszki.
Goście pukają,a my nic nie mamy jak na złość:( Jednak jest ciasto i gruszki,słodkości w 15min.zaskoczycie nimi znajomych,a smakiem bedą zachwyceni:)
Ciasto francuskie
4 gruszki
cukier puder do posypania
marmolada po pół łyżeczki
4 gruszki
cukier puder do posypania
marmolada po pół łyżeczki
Ciasto rozwinąć i pociąć na kwadraty, w każdy kwadrać włożyć polówkę obranej gruszki.
Boki ciasta obwinąć wokół gruszki.
Wierzch udekorować dwoma spiralnie zwiniętymi paskami.
Dać pół łyżeczki marmolady.
Piec w 200st.góra-dół do złotego koloru.
Zimne posypać cukrem pudrem.
Boki ciasta obwinąć wokół gruszki.
Wierzch udekorować dwoma spiralnie zwiniętymi paskami.
Dać pół łyżeczki marmolady.
Piec w 200st.góra-dół do złotego koloru.
Zimne posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz