sobota, 5 października 2019

Łazanki z kapustą pekińską,pieczarkami i piersią z kurczaka.


makaron łazanki 500g
600g pieczarek
3 cebule
2 ząbki czosnku
podwójna pierś z kurczaka
mała kapusta pekińska
1/2 zielonej cukinii
masło 1/2 kostki
pieprz,sól,maggi 


Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.Dać drobno pokrojoną pierś.
Dodać pokrojone pieczarki i na dużym ogniu podsmażyć.
Następnie dać pokrojoną cukinię oraz kapustę.
Wszystko smażyć do miękkości.
Doprawić do smaku pieprzem ,solą i maggi.






Makaron ugotować i odcedzić nie przelewamy zimną wodą.
Do makaronu dodać mieszankę z patelni,dokładnie wymieszać i podgrzać. 

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz