sobota, 5 października 2019

Bakłażanowo-brokułowy przysmak.


2 cebule
cukinia zielona
pomidory puszka 425ml
puszka fasolki czerwonej 220g
2 papryczki chili
1/2 papryki czerwonej
pieprz,sól,kumin.
śmietanka 30% 100ml
masło 1-2 łyżki 

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła.
Dodać pokrojonego bakłażana,cukinię,brokuła,papryczkę i paprykę pokrojone w kosteczkę.
Dać puszkę pomidorów i wszystko dusić pod przykryciem 15min.

Pod koniec dodać odcedzoną i przemytą w przegotowanej wodzie czerwoną fasolkę.

Doprawić do smaku solą,pieprzem i kuminem.

Na końcu wlać śmietankę( ja dałam śmietanę 12%,dlatego są widoczne chrupki.
Doprowadzić do wrzenia i chwilkę pogotować. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz