sobota, 5 października 2019

Ziemniaki jak z ogniska,podane z masłem czosnkowo-paprykowym.


ziemniaki ilość już zależy od Was
masło 1/2 kostki
czosnek 3-4 ząbki
papryczka chili
sól 

Umyte ziemniaki dać do foremki i do nagrzanego piekarnika do 190st.
Piec około 30-40min.Dugość pieczenia zależy od wielkości ziemniaków.

Po upieczeniu układamy ziemniaki na największym palniku i pzypiekamy ze wszystkich stron by zrobiła się przypalona i chrupiąca skorupka.

Podawać z masłem czosnkowo-papryczkowym.

Czosnek i papryczkę drobno posiekać,wymieszać z masłem.Posolić do smaku.
Radzę zrobić większą ilość,ziemniaki są tak smaczne,że na dwóch nie skończycie:) 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz