boczek surowy 700g
2 liście laurowe
4 szt.ziela angielskiego
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
majeranek łyżeczka
przyprawa do żeberek łyżeczka
kminek łyżeczka
nektarynka
Umyty boczek zaprawić przyprawami.
Dać do rondelka i podlać szklaną wody.
Dać do rondelka i podlać szklaną wody.
Dusić pod przykryciem około 30min.
Jeśli woda odparuje dolać tak by dno było przykryte.
Dodać po 30min. pokrojoną cebulkę w piórka i jedną lub dwie nektarynki,one dają fajny lekko kwaskowy smak.
Dalej dusić,aż boczek będzie miękki.Boczek puści tłuszcz i pod koniec będzie się smażył wraz cebulką.
Dodać po 30min. pokrojoną cebulkę w piórka i jedną lub dwie nektarynki,one dają fajny lekko kwaskowy smak.
Dalej dusić,aż boczek będzie miękki.Boczek puści tłuszcz i pod koniec będzie się smażył wraz cebulką.
Gotowy boczek podawać z musztardą.Najlepszy jest na ciepło:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz