niedziela, 6 października 2019

Wrapy z botwinką ,wędzonym kurczakiem i bryndzą.



wrapy 3szt
1 wędzona noga kurczaka
2 pęczki botwinki
pęczek koperku
2 marchewki
masło łyżka
sok z 1/2 cytryny,sól,cukier do smaku
1 ząbek czosnku
bryndza owcza 100g
ogorek małosolny 


Umytą botwinkę poszarpać i wrzucić na rozgrzane masło,dodać marchew pokrojoną w talarki przeciśnięty przez praskę czosnek,,wszystko dusić do miękkości.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny,cukrem i solą.

Dodać posiekany koperek i wszystko zasmażyć. 

Każdy placek posmarować bryndzą.
Na bryndzy rozłożyć podsmażoną botwinkę.
 


Na botwinkę poukładać kurczaka wędzonego i kilka plasterków ogórka małosolnego.
Zawinąć placki i pokroić na 1,5cm krążki.
 



Smacznego życzę! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz