cukinia około 600g
bryndza owcza 100g
masło do formy
3 ząbki czosnku
3 jajka
bazylia łyżeczka
pieprz i sól
smietana 18% 150ml
Foremkę wysmarować masłem.
Cukinię pokroić w plastry i dać na spód naczynia.
Na wierzch ułożyć plasterki bryndzy.
Cukinię pokroić w plastry i dać na spód naczynia.
Na wierzch ułożyć plasterki bryndzy.
Na bryndzy ułożyć plasterki cukinii.
Zrobić sos jajeczny.
Jajka roztrzepać ,dodać śmietanę,przeciśnięty czosnek,bazylię,sól,pieprz i maggi.
Jajka roztrzepać ,dodać śmietanę,przeciśnięty czosnek,bazylię,sól,pieprz i maggi.
Zalać cukinię i dać do nagrzanego piekarnika do 180st.
Zapiec do stopienia sera.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz