sobota, 5 października 2019

Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem.


3 podłużne cukinie
mięso mielone z udźca indyka 400g
3 cebule
pieczarki 400g
papryczki chili 4 szt
papryka zielona
ryż 200g 
pieprz,sól,maggi 

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć doprawiając do smaku.

Ryż ugotować przez 10 min. zostawić we wrzątku na pół godz.

Wymieszać ryż i podsmażone pieczarki.

Cukinie wydrążyć ze środka,ja dodałam do podsmażonych pieczarek i całość zasmażyłam doprawiając do smaku solą,pieprzem i maggi.
Wydrążone cukinie nafaszerować,dać do nagrzanego piekarnika przykryć plasterkiem żółtego sera , zapiekać w180st do zrumienienia. 

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz