sobota, 8 grudnia 2018

Marynowana pierś z kurczaka smażona w jajku.

Delikatne i bardzo aromatyczne mięsko.Serdecznie polecam:) 





Pierś z kurczaka podwójna
sos teriyaki 4 łyżki
lubczyk suszony łyżka
imbir mielony łyżka
przyprawa Garam Masala łyżka
mąka
jajka 3 szt.
masło klarowane 

Pierś poporcjować ,dodać wszystkie przyprawy,wymieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godz.
Ja akurat zaprawiłam na noc.

Każdą część piersi obtoczyć w mące i roztrzepanym jajku.

Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron.


Tak przyrządzona pierś jest bardzo soczysta,pulchna i miękka.
Podana z buraczkami była wyśmienita.
 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz