Sałatka świetnie nadaje się do wędlin jak i do obiadu.Na pewno przyozdobi świąteczny stół.Serdecznie polecam:)
buraki około 1kg
cebulka czerwona 1szt
jabłko 1szt
sól,cukier,sok z cytryny
Buraki ugotować w łupinie,wystudzić i obrać. Zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Jabłko obrać również zetrzeć.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Wymieszać z dodatkiem soli,cukru i soku z cytryny.Trzeba dozować stopniowo i próbować,nie podaję proporcji gdyż każdy ma swój smak.
Zamiat soku z cytryny można dodać kwasek cytrynowy.
Jeśli chcemy by dłużej nam postała można dać do słoiczków i zapasteryzować.
Jabłko obrać również zetrzeć.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Wymieszać z dodatkiem soli,cukru i soku z cytryny.Trzeba dozować stopniowo i próbować,nie podaję proporcji gdyż każdy ma swój smak.
Zamiat soku z cytryny można dodać kwasek cytrynowy.
Jeśli chcemy by dłużej nam postała można dać do słoiczków i zapasteryzować.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz