środa, 12 grudnia 2018

Śledzie w sosie majonezowo-chrzanowym.

Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzika.W tym wykonaniu jest wyśmienity.Serdecznie polecam:) 


matijasy 5 płatów
jajka 2szt
majonez 2-3 łyżki kopiate
chrzan 2 kopiate łyżki
śmietana 18 % 2 łyżki



Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,zmieniając wodę 2-3 razy,około 2 godz.

Po wyjęciu z wody osuszyć je ręcznikiem papierowym.
Poporcjować i ułożyć na talerzu. 



Śledzie skropić sokiem z cytryny.

Jajka ugotowane na twardo pociąć w plasterki,kłaść na śledzie.,oraz ogórka i paprykę


W miseczce przygotować sos,dać majonez,chrzan,śmietanę oraz pieprz.

Zalać śledzie sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!





























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz