Tort jabłkowo-kokosowy.
Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)
jabłka 8 dużych
galaretka agrestowa 2 op.
serek mascarpone
śmietanka 30% 200ml
skórka starta z cytryny
sok z 1/2 cytryny
rurki waflowe
herbatniki 18szt
starta czekolada
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła.
Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia.
W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową.
Smacznego!
Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia.
W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową.
Dać do lodówki na pół godz.
Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej.
Zrobić masę z mascarpone i kokosu.
Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka.
Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok.
Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.
Zrobić masę z mascarpone i kokosu.
Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka.
Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok.
Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.
Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz