środa, 12 grudnia 2018

Tort jabłkowo-kokosowy.

Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:) 


jabłka 8 dużych
galaretka agrestowa 2 op.
serek mascarpone
śmietanka 30% 200ml
skórka starta z cytryny
sok z 1/2 cytryny
rurki waflowe
herbatniki 18szt
starta czekolada 

Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła.
Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia.

W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową.




Dać do lodówki na pół godz.


Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej.

Zrobić masę z mascarpone i kokosu.

Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka.
Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok.
Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.




Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz