Małe chrupiące na przekąskę np.na imprezę andrzejkową:)
papier ryżowy 50g
banany 4sz
starta czekolada
tłuszcz do smażenia
papier ryżowy 50g
banany 4sz
starta czekolada
tłuszcz do smażenia
Podałam przepis na porcję dla 2 osób.Jeśli chcemy więcej to musimy i papier ryżowy i banany kupić w większej ilości.
Papier ryżowy zamoczyć w letniej przegotowanej wodzie,rozłożyć na desce.Banany obrać przekroić na cztery części.
Każdą z części zawinąć w papier jak gołąbki.
Smażyć w głębokim tłuszczu,odsączyć na ręczniku papierowym i posypać startą czekoladą.
Papier ryżowy zamoczyć w letniej przegotowanej wodzie,rozłożyć na desce.Banany obrać przekroić na cztery części.
Każdą z części zawinąć w papier jak gołąbki.
Smażyć w głębokim tłuszczu,odsączyć na ręczniku papierowym i posypać startą czekoladą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz