Uwielbiam śledzie ,sałatka z tymi dodatkami jest wyjątkowo smaczna. Na imprezkę lub kolację wyśmienita,serdecznie polecam:)
matiasy 5 szt
jajka 5 szt
pieczarki marynowane mały słoiczek
por biała część
czerwona cebula 1/2
ser żółty 10dkg
biała fasolka z puszki
śmietana 18 % 180ml
majonez 1 kopiata łyżka
pieprz
Śledzie wymoczyć w wodzie 2 godz.
Jajka ugotować na twardo.
Wszystkie składniki pokroić w kostkę,fasolkę przepłukać na sitku letnią przegotowaną wodą.
Jajka ugotować na twardo.
Wszystkie składniki pokroić w kostkę,fasolkę przepłukać na sitku letnią przegotowaną wodą.
Popieprzyć,dodać śmietanę i majonez.
Nie solimy ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.
Wymieszać i dać do lodówki by smaki się przegryzły.
Nie solimy ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.
Wymieszać i dać do lodówki by smaki się przegryzły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz