środa, 28 listopada 2018

Sałatka śledziowo-jajeczna.

Uwielbiam śledzie ,sałatka z tymi dodatkami jest wyjątkowo smaczna. Na imprezkę lub kolację wyśmienita,serdecznie polecam:) 

matiasy 5 szt
jajka 5 szt
pieczarki marynowane mały słoiczek
por biała część
czerwona cebula 1/2
ser żółty 10dkg
biała fasolka z puszki
śmietana 18 % 180ml
majonez 1 kopiata łyżka
pieprz



Śledzie wymoczyć w wodzie 2 godz.
Jajka ugotować na twardo.

Wszystkie składniki pokroić w kostkę,fasolkę przepłukać na sitku letnią przegotowaną wodą.


Popieprzyć,dodać śmietanę i majonez.
Nie solimy ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.

Wymieszać i dać do lodówki by smaki się przegryzły.
 
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz