piątek, 16 listopada 2018

Dorsz pod marchewką i cebulą.

Bardzo smaczne polączenie ryby z marchewką i duszoną cebulą:) 



dorsz filety 1,20kg
marchew 1/2 kg
cebula 6 szt
ketchup pikantny 100ml
masło klarowane
sól i pieprz do smaku
mąka około szkl. 

Odmrozić filety,poporcjować opanierować w mące i obsmażyć z dwóch stron.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki a cebulę pokroić w piórka.
Najpierw zeszklić cebulę ,dodać marchew i smażyć do miękkości około 20min.
Podlać odrobiną wody,dodać przyprawy,ketchup i zagotować .

Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę marchewki.
,na wierzch ułożyć ryby i przykryć drugą warstwą marchewki

Zapiec w nagrzanym piekarniku przez 10min.w 180st.




Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz