sobota, 3 listopada 2018

Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach
Pyszna i syta serdecznie polecam:)



kalafior 1 szt średni
por duży
marchew 2 szt
pietruszka1 duża
skrzydełka z kurczaka 5 szt
liście laurowe 2 szt
śmietana 18 % 150ml
masło kopiata łyżka
sól,pieprz czarny
koperek pęczek 

Umyte skrzydełka zalać wodą i gotować pół godz.
Zebrać szumy.
Po tym czasie dodać różyczki kalafiora,pokrojoną marchew ,pietruszkę,seler oraz ziele angielskie i liście laurowe.
Osobno na patelni podsmażyć na maśle por pokrojony w paski do zrumienienia.

Dodać do zupy.

Zabielić śmietaną zahartowaną w chochelce gorącej zupy.

Dodać posiekany koperek i zagotować.
Doprawić do smaku.



Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz