Barszczyk w wersji fit,smaczny i aromatyczny.
- buraki czerwone 1kg
- Kapusta biała 3 liście
- fasolka szparagowa zielona garść
cebula czerwona
marchewka,pietruszka
groszek konserwowy puszka
fasolka biała 2 puszki
koperek pęczek
czosnek 4-5 ząbków
jogurt naturalny 200ml
sól pieprz kwasek cytrynowy
Buraki obrać,3 buraki zetrzeć na grubych oczkach tarki,resztę pokroić w kostkę.
Marchew i pietruszkę zetrzeć.
Kapustę pokroić drobno.
Paprykę pokroić w paski.Kalafiora podzielić.
Dać ziele i liście laurowe oraz fasolkę szparagową.
Zalać wszystko wodą ,gotować 30-40min.
Pod koniec gotowania dodać odcedzony groszek,fasolki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek
Doprawić do smaku kwaskiem solą i pieprzem.
Jogurt zahartować gorącym wywarem dodać do barszczu i zagotować.
Marchew i pietruszkę zetrzeć.
Kapustę pokroić drobno.
Paprykę pokroić w paski.Kalafiora podzielić.
Dać ziele i liście laurowe oraz fasolkę szparagową.
Zalać wszystko wodą ,gotować 30-40min.
Pod koniec gotowania dodać odcedzony groszek,fasolki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek
Doprawić do smaku kwaskiem solą i pieprzem.
Jogurt zahartować gorącym wywarem dodać do barszczu i zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz