piątek, 16 listopada 2018

Barszcz wielowarzywny,a"la ukraiński.

Barszczyk w wersji fit,smaczny i aromatyczny.

cebula czerwona
marchewka,pietruszka
groszek konserwowy puszka
fasolka biała 2 puszki
koperek pęczek
czosnek 4-5 ząbków
jogurt naturalny 200ml
sól pieprz kwasek cytrynowy 

Buraki obrać,3 buraki zetrzeć na grubych oczkach tarki,resztę pokroić w kostkę.
Marchew i pietruszkę zetrzeć.
Kapustę pokroić drobno.
Paprykę pokroić w paski.Kalafiora podzielić.
Dać ziele i liście laurowe oraz fasolkę szparagową.
Zalać wszystko wodą ,gotować 30-40min.


Pod koniec gotowania dodać odcedzony groszek,fasolki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek


Doprawić do smaku kwaskiem solą i pieprzem.

Jogurt zahartować gorącym wywarem dodać do barszczu i zagotować.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz