piątek, 30 listopada 2018

Hamburger z dodatkiem szpinaku.
Pyszny,chrupiący a szpinak dodał całości fantastycznego smaku :)


mięso wp.od szynki 500g
cebula 1szt ,jajka 2 szt
czosnek suszony 2 łyżeczki
imbir w proszku 2 łyżeczki
czubryca zielona 1 łyżeczka
papryka wędzona 1 łyżeczka
szpinak 450g świeży(może być mrożony)
czosnek 4-5 ząbków
bułki do hamburgerów 4szt
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta ,sól i ieprz
ser żółty kilka plastrów
masło 1-2 łyżki do szpinaku 

Na patelni rozpuścić kopiatą łyżkę masła,wrzucić wypłukany szpinak posolić i poddusić przez 10min.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć do odparowania wody.
Przygotować dodatki,paprykę,ogórek,cebulę i pomidor. 
Mięso zmielone doprawić przyprawami, jajkami ,formować kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć
Bułki zrumienić w piekarniku lub opiekaczu,z plasterkiem sera żółtego.
Na wierzch położyć szpinak. 
Na szpinaku ułożyć warstwę warzyw,położyć kotlet,na wierzch szpinak i warzywa.
Przykryć drugą połówką zrumienionej bułki.
 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz