środa, 5 czerwca 2019

Botwinkowy Misz-Masz



Botwinka pęczek
czosnek 3 ząbki
masło płaska łyżka
mąka tortowa płaska łyżka
pieprz i sól do smaku
szczypta kwasku cytrynowego
szczypta cukru
zeszklona cebula pokrojona w kostkę 

Botwinkę umyć ,oczyścić i pokroić na mniejsze części.
Na patelni rozgrzać masło ( ja używam) lub inny tłuszcz,wrzucić umytą botwinkę i dusić do miękkości ,to trwa chwila moment...dać do smaku szczyptę kwasku,soli i cukru,oraz zeszkloną cebulkę.Zrobić lekką zasmażkę na łyżce masła i mąki.

Całość zasmażyć i podawać na zimno lub ciepło do obiadu,świetny dodatek :)




Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz