Pulchne,delikatne i zdrowe.Serdecznie polecam:)
mięso mielone z indyka 500g
mała cebulka
3 ząbki czosnku
2 jajka
mała kajzerka
pieprz i sól do smaku
mąka do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
SOS
seler naciowy 4 łodygi
pęczek koperku
śmietana 12% 150ml
pieprz,sól i maggi
Przygotować sos.Łodygi selera naciowego pokroić w paski i gotować przez 10min.
Zblendować,dolać wody tyle ile chcemy sosu.
Zagotować,zrobić zatrzepkę z mąki.Osobno zahartować śmietanę sosem wlać do garnka.
Dodać posiekany koperek,doprawić sos do smaku zagotować i wyłączyć palnik.
Zblendować,dolać wody tyle ile chcemy sosu.
Zagotować,zrobić zatrzepkę z mąki.Osobno zahartować śmietanę sosem wlać do garnka.
Dodać posiekany koperek,doprawić sos do smaku zagotować i wyłączyć palnik.
Do miski dać mielone,cebulę posiekaną,przeciśnięty przez praskę czosnek,wyciśniętą z wody kajzerkę,jajka oraz przyprawy.
Masę dobrze wyrobić,formować kotlety obtoczyć w mące i dawać na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć z dwóch stron,nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.
Masę dobrze wyrobić,formować kotlety obtoczyć w mące i dawać na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć z dwóch stron,nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.
Kiedy mamy już posmażone kotlety,ponownie włączyć sos .Na gotujący sos dać kotlety i zagotować przez 5min.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz