czwartek, 20 czerwca 2019

Karczek w porze i fenkule.
Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)


karczek 600g
por zielona część
1/4 fenkułu
sos chili słodki 2 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżki
maggi,sól i opcjonalnie pieprz
tłuszcz do obsmażenia mięsa 

Karczek pociąć na pół cm plastry.
Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
Przełożyć do garnka.
Zalać wodą by przykryła mięso,dodać ziele i liście i gotować 15min.


Dodać łyżkę mąki i zasmażyć.

Dodać do miękkiego mięsa,doprawić do smaku ,sosem chili,pieprzem ,solą i maggi.
Łyżkę mąki roztrzepać w małej ilości zimnej wody,wlać do sosu i zagotować.

Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz