kiełbasa drobiowa Morliny 400g
1/2 papryki czerwonej
2 papryczki chili
6-7 dużych pieczarek
duża cebula
mrożona fasolka szparagowa 200g
seler naciowy pęczek
śmietanka 30% 150ml
pieprz,sól ,maggi
łyżka mąki roztrzepana w odrobinie zimnej wody
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu jaki używacie.
Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć.
Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.
Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć.
Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.
Kiełbasę pokroić w talarki,paprykę w kostkę ,a papryczkę chili w cieńkie paski.
Wrzucić do rondla.
Wrzucić do rondla.
Dodać 200g mrożonej fasolki,podlać wodą tyle by przykryła warzywa i kiełbasę.
Dodać podsmażone pieczarki i pogotować 10min.
Mąkę roztrzepaną wlać do potrawki,jak również śmietankę.
Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.
Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz