rabarbar 1,40kg
cukier 1 szkl
mąka 4,5 szkl.
masło 250g
jajka 5 szt
cukier waniliowy
cukier puder do posypania
starta skorka z cytryny
pr.do pieczenia 3 łyżeczki
Jajka utrzeć z cukrem na puch.
Masło rozpuścić.
Do utartych jajek dodać mąkę,pr.do pieczenia,cukier waniliowy,startą skórkę z cytryny,jogurty,oraz przestudzone masło ,wszystko zmiksować.
Blachę 25/34 cm wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto,zostawić 4-5 łyżek ciasta na kruszonkę.
Obrany rabarbar i pokrojony w kilku cm.paski dać na ciasto.
Masło rozpuścić.
Do utartych jajek dodać mąkę,pr.do pieczenia,cukier waniliowy,startą skórkę z cytryny,jogurty,oraz przestudzone masło ,wszystko zmiksować.
Blachę 25/34 cm wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto,zostawić 4-5 łyżek ciasta na kruszonkę.
Obrany rabarbar i pokrojony w kilku cm.paski dać na ciasto.
Do odstawionego ciasta dodać mąki tyle ile się zarobi by powstała niby kruszonka.
Posypać ciasto kruszonką i dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Ciasto piec do złotego koloru.
Smacznego!
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz