środa, 19 czerwca 2019

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-truskawkowym.

truskawki 700g
truskawki 1/2 l do zblendowania
2 budynie waniliowe z cukrem
mleko 2 % 600ml
kostka masła
okrągłe biszkopty 200-210g
2 galaretki truskawkowe
wrzątek 700ml 

Ugotować budynie ,do ciepłych dać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia.
Do letniej masy dodać zblendowane truskawki i zmiksować. 




Spód tortownicy 25/25 cm wyłożyć folią aluminiową,na to dać biszkopty.

Wlać połowę kremu truskawkowego.
Położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę kremu.Krem dobrze rozprowadzić by nie było małych dziurek ,bo galaretka może wypłynąć.

Włożyć do lodówki by ciasto nam stężało.
 





Na zimne ciasto ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Dać do lodówki.
 





Smacznego życzę! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz